2013. május 22., szerda

975 Ft

"Az értékállóság megőrzése érdekében a mindenkori évi öregségi nyugellátások emelésének megfelelően emelkedik a jövőben a fogyatékossági támogatás. Június elsejétől a fogyatékossági támogatások 19 500 és 24 000 forintra nőnek." -áll az Emberi Erőforrás Minisztérium közleményében.
Azóta már az országgyűlés rekordgyorsasággal el is fogadta, tehát ez konkrétan azt jelenti, hogy az (egyébként 2009 óta nem emelkedett fogyatékossági támogatás) összegek 975 forinttal illetve 1200 forinttal emelkednek és ezentúl a mindenkori nyugdíjemelés mértékének függvényében fognak emelkedni.
Az egész eljárás, a fél nap alatt meghozott és megszavazott döntés szánalmasságáról ne is ejtsünk szót.  Pláne, ne az emelés mértékéről -ami egyébként 5,2%-! Inkább én arra kerestem a választ, hogy az érintetteket vajon megint miért nem sikerült megkérdezni. De sajnos válasz nincs. 
Így aztán megnéztem mit lehet venni 975 Forintból. Gondoltam ne legyünk elégedetlenek, milyen hülyén néz már ki....
Lehet venni például 9,8 db túró rudit (nem kellene ilyen luxus dolgokra költeni!) vagy 2,8%-os tejből 2,6 doboz (nem kell tejet inni felnőtteknek, állítólag nincs olyan enzimünk ami lebontaná, bár lehet, hogy ez nem igaz, de a lényeg, hogy lehet rá hivatkozni) vagy 1,5 kg csirke far-hátat ........ köszi.... 
Ha mindez nem is kell nekünk, akkor aztán dőzsölhetünk, hiszen marad 975 Ft felesleg minden  hónapban........

Köszönjük a fogyatékkal élők nevében!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése