2013. június 8., szombat

Virtuális kenyér

Lehetőségem volt magas pozícióban lévő személyekkel beszélgetni a rehabilitációról, mivel maguk is orvosok gondoltam átlátják a probléma lényegét. Igen, teljes mértékben, de az agyuk már átállt a politikai szempontokra. Véleményük szerint a 22.800 Ft, amiből a betegek egy része kénytelen "élni", nem is annyi, hanem majdnem 100 ezer Ft!!!.
Az érvelés a következő volt: Mivel a rokkant személy pénzbeli ellátása 22.800 Ft és nem végez termelő munkát, tehát nem fizet járulékot és adót, a minimálbér ezen meg nem fizetett részeitől eltekint az állam (tehát ezt is "megkapja" a beteg, mert ugye nem kell befizetnie). Így összesen közel 100 ezer Ft-ot kap egy-egy ilyen beteg.
Ez akár elfogadható is lenne, ha nem feltételeznénk, hogy a beteg embernek dolgoznia kell! Ha nem képes a beteg dolgozni, akkor ugye nem lesz jövedelme. Ha nincs jövedelme akkor ugye nem tud adót és járulékot fizetni. Tehát a 70 akárhányezer forint meg nem fizetett adó és járulék csak virtuálisan létezik. Nem valóságos pénzről beszélünk, hanem arról a kiesésről ami állambácsinak hiányzik.

NEM LÉTEZŐ PÉNZBŐL HOGYAN LEHET KENYERET VENNI?????

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése