2012. október 5., péntek

Megint valami más - SM beteg a kertben

Megint meggondoltam magam. Ígérem, ebből nem csinálok hagyományt.

Először arról akartam írni, hogy mennyire kiakadtam a NEA szakmai pályázatok pontozásán. (60 pontból 10 pont jár azért, ha a tevékenységünk -amire a pénzt kérjük konkrétan- "A határon túli civil szervezetekkel együtt konzorciumban valósul meg, bővíti, erősíti a Kárpát-medencei civil háló és/ vagy nemzeti összefogást szolgál").
Na, ez elég nagy gáz. Mármint a 10 pont a 60-ból. A Nemzeti Együttműködési Alapnak a hazai nyomorból kikúszó szervezeteket és a hazai programokat kellene támogatnia. Persze tudom, hogy az együttműködés mennyire fontos. Mellékesen jegyzem meg, hogy a határ mondjuk pl. a román vagy a szerb rohadt messze van ám! az e-mailt meg inkább hagyjuk. Tehát, van együttműködési szerződésünk, vannak közös programjaink, vannak nagyon jó barátaink és sok-sok azonos problémával küzdő Sclerosis Multiplexes beteg a körülöttünk lévő országokban. De szerintem ez aztán a pofátlanság teteje, hogy a munkánk, amit helyben a betegekért végzünk ez alapján, ilyen nagy mértékben essen elbírálás alá.
Szóval a lényeg nem is ez. Jól kidühöngtem magam és kész.

Sokkal békésebb és visszafogottabb téma következik, a bicskákat el lehet rakni :)

SM beteg a kertben - egy kis személyes "morzsa"

2001-ben, mikor egy 1800 nm- területtel rendelkező házba költöztünk, a szomszédok elég furcsán nézték a kerti ténykedésemet. Földre lecsüccs, lábakat szét és kezdődhet az áskálás. Volt olyan időszak is, amikor a négykézláb ültetést nézhette végig a teljes falu.
Mára a helyzet nem sokat változott, de a kert nem csak a "mászás" helyszíne már, hanem a gondolkodásé is. Jó odakint szuper őszi-tavaszi napsütésben béna földturkálás közben a problémákon rágódni. A jó levegőn valahogy tisztább a fejem és néha egész jó ötletek bukkannak elő.

Tehát mindenkinek javaslom, kertbe, parkba kell menni. Úgy kell csinálni, mintha piknikeznénk, pedig csak csücsülünk, szemlélődünk, gondolkodunk és várjuk, hogy a friss levegőn jöjjenek a jobbnál jobb ötletek.

utóirat: bocs a személyes "morzsáért", de született egy ötletem a megálmodott "rehab. központ" kezdeti finanszírozására

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése