2012. szeptember 29., szombat

Civil Nap Székesfehérváron

Elérkezett egy újabb Civil Nap Székesfehérváron.
Bizton állíthatom, minden civil nagyon készült. Vannak ugyan a dolognak jó és rossz oldalai is, sőt van ami csak nézőpont kérdése. Most megmutatnék ezek közül néhányat:
1. szervezés, 2. időpont, 3. helyszín..

Nos, először a fenti dolgokról akartam írni, de ma a rendezvény után egész más nézőpontból közelítenék.
Az egyesület néhány száz forintos adományért színes, varázslatos bögréket adott cserébe. Szépen, annak rendje szerint adománygömbbel és közel 50 db bögrével felszerelkezve érkeztünk. A város másik két rendezvénnyel azonos időben hirdette meg a Civil Napot (hogy miért nem a civilek szervezkednek, arról majd máskor). A lényeg a mostani történetben a helyszín. Az egész fesztivál terület (az említett két másik rendezvény helyszíne) tömve volt, ez a kis utca, ahová a Civil Napot megálmodták, pedig üres. Így indult a nap.
Aztán valamikor fél 10 felé, egy nagyon kedves ismerősünk volt az első adományozónk és érdeklődőnk. Utána mikor kezdtek beindulni a dolgok, valami nagyon szívszorítót tapasztaltunk.
Érkezett egy nagyon vékony kis hölgy. Kedves volt, szerény, csendesen nézegette a kitett bögréket. Érdeklődött, mekkora adományra gondoltunk és akkor fura érzésem támadt. Ezért azt mondtam, hogy amennyit Ön gondol, akármennyi is az, nagyon-nagyon köszönjük. Sután a táskájában kutatott, majd szó szerint az utolsó 70 forintját beledobta az adománygömbbe. Biztattuk, hogy válasszon magának tetsző bögrét és csillogó szemmel kiválasztotta a legszebbet. Nagyobb örömet nem is okozhatott volna.
Mikor elsétált, szívem szerint utánarohantam volna az összes bögrével. 
A kapott adományoknak nagy hasznát vesszük, rehabilitációra fogjuk költeni, de az összes közül, azt a 70 forintot becsülöm a legjobban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése